Agriculture

Landbouw is een van de snelstgroeiende markten in de commerciële drone-industrie. Drones worden snel een onmisbaar hulpmiddel om u te helpen efficiënter te worden en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over uw gewas beheer.

In de afgelopen jaren is er een groei van drone-oplossingen ontstaan, waardoor het mogelijk wordt om data te verzamelen met drones. Denk hierbij aan nieuwe manieren om drones in te zetten zoals voor het detecteren van gewasschade of het analyseren van standtellingen.

Met de drone-oplossingen van vandaag kunnen boeren gewas-gezondheidsproblemen in realtime detecteren en verliezen nauwkeurig in kaart brengen. Ook kan men op grote weersveranderingen anticiperen om geld, arbeid en middelen te beperken.

5 stappen te nemen:

  1. Contact Fields Sweden
  2. Data verzamelen
  3. Kaart genereren
  4. Kaart analyseren
  5. Beheer gewassen

Bron: Dronedeploy

Hoe plant gezondheid-algoritmen werken: Hoe kan drone-data je iets vertellen over de gezondheid van je gewassen? 

Gezonde planten reflecteren licht anders dan ongezonde planten. Planten die gezonder zijn, hebben de neiging meer groen licht te reflecteren dan rood licht, en daarom zien ze er groen uit. Planten reflecteren ook nabij-infrarood licht dat onzichtbaar is voor het blote oog, maar kan worden gedetecteerd met infrarood sensoren.

Met de ingebouwde hulpmiddelen voor plant gezondheid van het programma dat wij gebruiken, kunnen we plant gezondheid-algoritmen zoals NDVI en VARI toepassen op de drone-kaart. Deze plant gezondheid-algoritmen vergelijken de hoeveelheden licht die zijn vastgelegd over verschillende banden (rood, groen, blauw en soms bijna-infrarood) en kennen numerieke waarden toe voor elke pixel op uw kaart. Aan deze numerieke waarden worden vervolgens kleuren toegewezen binnen een spectrum.

bron: eos.com

Het kleurenspectrum maakt het gemakkelijk om de variantie tussen gezonde en ongezonde gebieden van uw veld te herkennen. Door deze plantgezondheid-algoritmen toe te passen op de data, kunt u snel gebieden van gewas stress identificeren en gerichte diagnoses stellen van problemen.

Wat is NDVI?

NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) is een eenvoudige metriek die de gezondheid van groene vegetatie aangeeft. Het vergelijkt de gereflecteerde intensiteiten van nabij-infrarood (NIR) en zichtbaar licht. Sensoren die compatibel zijn hebben infraroodconversies, die blauw, groen en NIR-licht doorlaten naar de sensor. Dit stelt ons in staat om de verbeterde versie van de NDVI-formule of eNDVI te gebruiken om de NDVI-laag te berekenen waardoor u een nog betrouwbaardere meetwaarde krijgt voor het beoordelen van de gezondheid van gewassen. De eNDVI-waarden worden berekend voor elke pixel van uw kaart, waardoor ze een index krijgen in het bereik van -1 -> 1; de betekenis van deze waarden wordt hieronder gegeven:

-1 > 0 : material zonder vegitatie.
wegen, bodem, dode planten

0 > 0,33 : ongezond plant materiaal

0,33 > 0,66 : gezond plant materiaal

0,66 > 1 : Zeer gezond plant materiaal

bron: agricolus.com

MogelijkhedenVoordelen
Stand tellingLive mapping
Plant stress analyzetijd / geld besparend
Weed analyzeElk gewenste moment de crop stand inzichtelijk waardoor je op tijd kan anticiperen om gebeurtenissen in het veld te beperken.
Plant populatie

Wheat field V0

Wheat field V3

Leave a Reply

Up ↑