Glamping Höga Kusten

Blog

Blog

De Nordic Mamma, voel de lente ontwikkelingen.

De hemel kleurt roze, de warme zomergoed doet het lichaam omarmen, en met een zwoele wind wind in het gezicht gaan de hoeven over de bos weg klik klak door.

De vele berkenbomen zijn zo fris groen, dat het eruitziet als een heerlijke maaltijd. De witte barsten die stralen een parelmoer achtige glans uit in de zon. Magische bomen die ons elke dag weer heel veel energie geven.

Het ritme van de natuur speelt nu zijn vrolijkste en imposantste melodieën. Mijn lichaam volgt dit, vol met energie stil zitten gaat niet, het lichaam danst en vliegt en zoekt moeder aarde op. Op blote voeten lopen door het nieuwe gras is zoiets als het eerste ijsje eten bij de ijsco winkel die alleen open is in de zomer.

Mijn hoofd gaat als een sneltrein, het denken en doen is een. Vol nieuwe ideeën, plannen en doelen. Net als die berkenboom bloei!

Als werkende/ studerende moeder op een kleine boerderij heb je soms ook van die klussen, die dan weer niet zo lekker gaan, de was bijvoorbeeld. Nog nooit is het soms z’n zooitje geweest en kan ik het even een zooitje laten zijn. De eeuwige was is ook z’n ding. In deze tijd rijzen de schone bergen was op de keukenbank tot een een hoogte van ver boven de tafel. Eerlijk mijn wasmachine en geliefde droger werken hard, daarna begint het probleem. De oplossing is, de muziek aan en al dansend en zingend verzet ik bergen was. Yes! Klaar, denk je dan……..en dan kijk je bij de meiden op de kamer en denk je neeee! Herhaling van het proces! Keep going!!

Vermindering van prikkels van de media doen ons anders in het leven staan.

Nu hebben wij wel televisie en radio en natuurlijk ook een telefoon (een nieuwe zelfs daar kom ik straks op terug) En wat zie je dan als je kiest om even het nieuws te kijken, wat absoluut niet dagelijks het geval is. De wereld is in protest. De Corona golf lijkt wat weggeëbd.

Een protest aan mensen massa doet het nieuws vullen, ik begrijp het niet en begin te googelen waarom. De dood van een donkere man, door een blanke politie agent zet de hele wereld opnieuw op zijn kop. Het nieuws komt binnen en geeft angst, niet dat ik bang ben dat er hier wat gebeurd. Nee absoluut niet. Eerlijk ik denk dat wij op een van de veiligste plaatsen wonen, hier is niks behalve natuur en fluitende vogels, en natuurlijk en handje vol mensen die ook allemaal op hun eigen landje wonen en leven, en de overweldigende wildernis is groot genoeg om te delen en te verdwalen en elkaar nooit tegen te komen.

Ik pak mijn telefoon en bel wat vrienden en familie, en heb vooral de behoefte om te luisteren, een golf van meningen komen door de telefoonlijn. Het gaat over de golven die de mensheid over moeder aarde heen stromen. Ik voel verzet vanuit mijn tenen komen als een vuurpijl vliegen de woorden soms uit mijn mond, zonder na te denken beleef ik onbegrip. Ik zit voor ons huis op het trappetje, soms keihard te huilen of soms ook niks. Ik moet het laten gaan niet bij mij houden als een storm die een boom omwaait, nee wat blaadjes verliezen mag, je bent hier op de aarden om een bijdrage te leveren. En laat je niet omwaaien door de ego die een denkwijze is die jezelf bepaald. Simpel voorbeeld soms zie je het glas halfvol en soms zeg het is half leeg.

Het gaat zoals het gaat, problemen worden nieuwe mogelijkheden.

Het was een tijdje stil rond de Nordic Mamma, drukte en een overvloed aan energie, gaf mij geen tijd om rustig letters op papier te krijgen die mijn hart wil delen. De studie is nu afgerond. En een kant en klaar bedrijfs-plan ligt klaar, te wachten om te groeien en te bloeien. Duurzaamheid, samenwerkingen, ontwikkelen, en het allerbelangrijkste de mens en natuur dichter bij elkaar brengen in een omgeving waarin iedereen kan profiteren van kleinschalig Eco toerisme. Puur vanuit ons hart, een bedrijf ontwikkelen als basis voor de toekomst. Het was een geweldig leerzame reis op heel veel vlakken. Tijd voor keep calm nu….

De weg van ontwikkeling, brengt verandering met zich mee, verdieping en advies worden in praktijk gebracht, een naams verandering en een versimpeling van orden resulteerde in een vernieuwde website!

Onder de naam Glamping Höga kusten willen wij beter te vinden zijn op Google.

Nieuwsgierig laat rustig uw mening achter….

www.fieldssweden.com

De vakantie is aangebroken en mijn extra baantje (Modersmål lärare )die in deze tijd een van de meest bizarre feiten was, heeft plaats gemaakt voor meer rust.

Relativiteit krijgt een plaats door de stroom versnelling in mijn hoofd, keep calm denk ik vaak gestresst. Een contradictie waar ik vaak mee ga vechten. Je kan bergen werk verzetten en kan daar ook zeker bewust van genieten, alleen als het dan rustiger wordt komt de twijfel van de ego die lekker gaat stoken in je groeiproces. Weten is wat anders dan denken, waarom weet ik dat het goed is en denk ik teveel?

Een geweldige manier om neer te zakken in je denkwijze is tuinieren, een hobby met veel liefde voor groen.

Al heb ik altijd al een probleem om een simpele kamerplant in leven te houden….de wil is zo groot om een bloeiende moestuin te creëren die straks met al onze gasten gedeeld kan worden is, ja ambitieus! De eerste warmte is een feit, ik trek mijn trui uit en sta in mijn vieze werkboek met een zwart hemt en mijn koptelefoon op mijn hoofd in de groente tuin, handen vrij en telefonerend met en vriendin begint de grond onder mij plaats te maken voor nieuwe groei processen.

De verbinding is heel slecht met de telefoon en al snel verbreekt de verbinding. De radio komt dan automatisch op in een uitstekende kwaliteit, in het ritme van de muziek afwisselde van jaren 80 tot nu komt er veel voorbij. Totaal in mijn element in een tempo van de muziek komt wederom de vraag van waarom moet het snel? Keep calm…Begin ik te schoffelen op mijn knieën en te graven en te poten. Alle plantjes geef ik een lekker zand bedje met wat zwarte aarde. Springend op mijn knieën knuffelend met de moestuin rol ik door het zand, het zweet op mijn voorhoofd doet mij stoppen. Een golf van angst slaat ijskoud door mijn lichaam. Shit!!!! Waar is mijn telefoon? Nog geen week oud, en onvindbaar ik heb hem zeker hier net nog gehad!!! Marco roep ik bang, help bel me please kom nu!! Paniek! Schuddend met zijn hoofd, staat hij daar heel cool in dat net ingezaaide stuk moestuin, ongeveer 5 meter bij 5 meter ergens daar moet hij liggen smeek ik…..ja jij zet nooit je geluid aan zegt hij dan nog, kruipend over de grond op zoek naar een trillend voorwerp is niet zo gebruikelijk in een moestuin…. Marco heel cool wel erg teleurgesteld in mijn actie blijft mij bellen…na ongeveer een half uur kruipen pak ik voorzichtig de hark….. even later komt de nieuwe Apple boven……experiment Apple groeit niet in de grond…is volbracht…zucht keep calm.

Bloei groei en geniet van de vrijheid die het leven bied, voel het ritme van de natuur en leer, denken en weten is een groot verschil, ontwikkel denken tot weten en bloei en groei!

Liefs Nicole

The Nordic Mamma, Viking beleid deel 2

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Ik kan er gewoon niet van slapen, het is nu half 1 in de nacht en om 5 uur gaat de wekker. Mijn hoofd ratelde maar door en is niet knock-out te slaan. Delen is helen! Onderaan het voeteneind van onze slaapbank staat mijn Zweedse rugzak. Ja z’n groene onverslijtbare van het Zweedse merk Fjällräven. (wat berg vos betekend, zie het ook het logo)

Mijn grote vriend genaamd Ipad gaat aan en direct opent Facebook, met de vraag waar ik aan denk. Een nieuwe blog schrijven meld ik keurig op mijn tijdlijn.

Vanaf boven kijken wij met grote verbazing naar een wereld, die stil lijkt te staan of juist heel hard aan het door draaien is? Ik weet het niet. Wat ik wel weet dat ik niet kan slapen nadat we de toespraak van Rutte hebben bekeken. (niet live, net voor het slapen gaan) Zo moe dat ik was viel ik in slaap bij de bespreking over de onderzoeken, over kinderen en Corona…….. Zucht uit…pfff nieuws wat al lang bekend is was of niet gehoord is door angst?

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Na een turbo slaapje schrok ik . Klaar waker na een gevoel van een vrije val. Schiet de adrenaline door mijn lichaam. De denk molen gaat aan en angst, boosheid, onbegrip, krijgen de overhand. Realiteit voor de toekomst. De non duale denkwijze verandert in een dualiteit. Een gevoel waar ik een ware oorlog mee voer deze nacht.

Einstein zei het al: “Je kunt problemen in je leven niet oplossen met dezelfde soort gedachten als die waarmee je de problemen in het leven hebt geroepen“. En dat is precies waar non dualiteit over gaat! (Bron https://mathijsvanderbeek.nl/non-dualiteit/)

Een kleine opsomming van gedachten komen op.

 • Eerst een financiële crises overleven, wat buiten heel veel geld ook relaties met familie en vrienden heeft gekost.
 • In 10 jaar 6 keer verhuizen, kinderen op 4 verschillende scholen.
 • Oma mijn moeder die nu niet naar het afscheid van de basisschool van haar oudste kleindochter kan komen.
 • Werk, school, studie het gaat zo snel…
 • Een droom die onwerkelijk was toch gerealiseerd.
 • Een burn out, burn on gekregen
 • Te vaak te hard van het paard af gevallen in de loop der jaren, waardoor je lichaam niet altijd wil wat jij wil.
 • En een virus wat een wereld stil zet, of heel hard laat draaien. Weg plan om deze zomer 70% vol te zitten met buitenlandse gasten.
 • Een vast inkomen uit eigen diensten genereren, omdat werk vinden hier de zelfde uitdaging heeft als Nederlandse gasten NU hier te krijgen. (Alleen ik heb vast werk 70%), Marco kan geen vast werk vinden.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Terug in mijn gedachten vullen van lege bladzijdes een nieuw verhaal.

O wat ben ik blij dat ik hier woon, en dankbaar en trots, alleen ook dood moe.

Fields Gård

Even terug op de toespraak van Rutte, een naar gevoel in mijn onderbuik. Ik begrijp met GEEN gedachten deze man. En de hele Nederlandse samenleving mis ik, angst overheerst in alles!

Weg democratische vrijheid!

Boem een bom is gevallen. Veel mensen die ons heel dicht bij staan zitten er midden in. Iedereen reageert op zijn of haar manier. Vele begrijp ik sommige ook niet. Wel respecteer ik iedereen. En tegelijkertijd droom ik weg over een onzichtbare brug waar mensen overheen kunnen komen om hier naartoe te komen. Even weg uit het gesloten Nederland, waarin de overheid een dominante rol heeft ingenomen.

En hier? Het Viking beleid vrijheid blijheid, was je handen en nies in je elleboog. Verkouden niet lekker blijf thuis! Afstand houden is al heel normaal hier. Nieuw hier zijn alle plastic schermen in de winkels.

Veel informatie word verstrekt, vele steun pakketten worden vrij gegeven. Misschien ook voor ons, om het verlies wat wij nu leiden te verzachten? Gelukkig hebben wij alles uit eigen middelen gefinancierd. Alleen was nu de bedoeling dat het ook wat gaat opleveren, zodat wij verder kunnen ontwikkelen in een duurzaam project waarin wij mens en natuur dichter bij elkaar willen brengen. Hulp zou zo fijn zijn, alleen er steeds naar vragen geeft zoveel stress. Het is niet de toekomst waar ik bang voor ben, wel mijn ervaringen uit het verleden.

the nordic mamma

Wij hebben net paasvakantie gehad, een week waren de kids vrij. Normaal gaan ze de dagen voor de Pasen altijd rond in het dorp verkleed als Påskkärring. ( meer info; bron https://www.takemetosweden.be/nl/?s=Påskkärring_ )

Helaas deze keer niet, om risico te verminderen. De meiden gingen voor de vakantie wel weer gewoon naar school. En ik ben ook weer mijn gewone uren in de ochtend gaan werken op school. Alles gaat in het gewone ritme door. Kleine aanpassingen die een natuurlijke weg vormen naar een stabiele basis.

Mam ik ga wel een kinderfeest houden hoor! Yara is vast besloten, een compromis sluiten wij 3 vriendinnen mogen komen. Het feest is buiten, en Yara mag bepalen hoe de planning eruit ziet.

Wanneer er nooit geen familie meer bij verjaardagen aanwezig is, is het elk jaar een uitdaging helemaal omdat Yara altijd rond de Pasen jarig is en veel mensen weg zijn deze dagen. Nu niet!

Ze heeft een heerlijk feest gehad, met haar vriendinnen, en de beesten.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden

De wijsheid is de wereld draait door als een geheel, en ieder individu heeft zijn eigen visie.

Vrijheid is, zijn wie je bent. Niet alleen van buiten, meer van binnen.

Wat is nu….moe toch nog even slapen oftewel pak het moment!

Straks, nieuwe mogelijkheden.

Wat hebben wij geleerd van het verleden? Dat ik wat hierboven staat gebruik als bouwstenen in het leven.

Lieve mensen, denk goed aan jezelf en daarmee aan anderen. Pak kleine momenten, voel en ervaar, en ontdek nieuwe mogelijkheden!

Leef een leven, en laat je niet leven!

 • Wist u dat:
 • We nu met de Zweedse markt bezig zijn;
 • Nu nog steeds welkom bent bij ons. Wij wonen in een heel dun bevolkt gebied waar alles gewoon doorgaat;
 • Je contactloos kan verblijven, onze Tipi plaatsen zijn voorzien van eigen douche en toilet;
 • Je bij Fields Sweden een vakantieverblijf hebt waar je zonder andere gasten verblijft in een stukje bos op ons terrein;
 • We ontbijt, lunchpakketten en diner verstrekken waarin we u ontzien en geen contact hoef te hebben met lokale winkelende mensen;
 • Hier in de regio het kampeerseizoen van start gaat in mei.

Onderstaande link, vind ik heel interessant en wil hem graag delen met jullie waaronder ook veel zelfstandige ondernemers. Laat je inspireren en hou vol!

https://www.facebook.com/1360501669/posts/10222233923061257/

Nieuwtje!!!!

Fields Sweden heeft een andere indeling op de website!

Dit omdat wij verder groeien, en de vorige opmaak niet paste bij het boeking programma wat wij gebruiken op de “boek nu” site.

Wat vinden jullie ervan? Marco is er druk mee bezig geweest, op of aanmerkingen horen wij heel graag. Het is gemaakt voor jullie!!!

Heel veel digitale warme knuffels uit het hoge noorden!

The Nordic mamma, Het Viking beleid.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Mamma als jij een knuffel beest zou zijn welk beest zou jij dan willen zijn? En jij? Waarom?

Vragen, vragen en nog meer vragen, Yara had er een spel mee gemaakt een zakje met allemaal vragen daarin. Onder het eten mochten wij om de beurt een vraag grabbelen. Iedereen in de familie moest daar op antwoorden. Een super leuke manier om met elkaar op een kinder niveau te praten, te discussiëren te lachen en dingen te zien vanuit een ander perspectief.

Het feit is dat deze tijd anders is dan hoe we gewend zijn en dat geeft een gevoel van angst, boos, verdrietig, spannend, zenuwachtig, afwachtend. Ja er is zoveel op te noemen.

Mijn gedachten gaan vaak naar Nederland. Een land waar onze roots liggen waar familie is waar vrienden en kennissen zijn. Als wij de media mogen geloven is het nu ee totaal gesloten land. Waar de overheid de regels zo heeft dat de vrijheid ver te zoeken is, ver weg en toch ook zo dichtbij. De realisatie die er is. Is dat het in vrijheid beperkte land nu niet ergens in het midden oosten is maar in ons geboorteland geeft toch een medelevend gevoel dat ik niet goed kan beschrijven.

Sommige vrienden en familie heb ik recent nog gesproken, andere via de social media. Allemaal een eigen mening, allemaal een eigen gevoel. Onze gedachten zijn bij jullie!!! Familie Vrienden, Kennissen, Iedereen!!!

Hier op het boerenland in het hoge noorden gaat alles gewoon door zoals normaal, oké iets anders dan. Hoe?

De scholen zijn gewoon open, iedereen is verplicht om naar school te gaan, de muziek leraar, de houtbewerking leraar, en de rector komen op verschillende scholen en blijven ook onze kleine school bezoeken. Er zijn brieven uitgedeeld met de boodschap; Ben je gezond dan ben je verplicht om naar school te gaan. Was je handen vaak, en nies in je elleboog. Ben je verkouden, of heb je koorts? Blijf thuis! Je moet weer naar school 48 uur nadat je beter bent. Heb je gereisd en ben je op een plek geweest met meerdere mensen? Verplicht thuis blijven 2 weken en volg afstandsonderwijs! De belangrijkste boodschap is; Neem je verantwoordelijkheid om besmettingsgevaar te voorkomen!!! Hoe dan dacht ik toen ik hoorde dat Nederland helemaal dicht ging en scholen sloten…..hhhhmmmmm?

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Onze meiden zijn twee weken thuis geweest. Sterre is 1 dag heel ziek geweest 39,3 graden koorts, buikpijn, keelpijn, moeilijk ademen. Ik heb haar volgepropt met vitamine C, water, een stoombad met Tea tree, en een totaal van 5 paracetamol. Resultaat de volgende dag 36,1.

Yara had een overvloed aan energie, boosheid, en frustratie waarom zij niet naar school mocht. Ja…en nu?

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Ze zijn nu beide naar school. Zelf zit ik met een groot dubio, mijn werk op school als schoonmaakster is in deze tijd essentieel! Mijn andere werk als juf voor ondersteuning van de Nederlandse taal bij Nederlandstalige kinderen in de gemeente verplicht mij om langs diverse scholen te gaan! Dit gaat zo tegen mijn onderbuikgevoel in en daarbij pas ik de regel toe van de maatregelen;

“Neem je verantwoordelijkheid om besmettingsgevaar te voorkomen!!!”

Ik moet mij daarvoor verantwoorden en uit eigen initiatief start ik in samenspraak met de ouders een online les op. (Gaf mij behoorlijk wat stress, omdat simpelweg computers niet zo mijn ding zijn)

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Nu hoor ik van de meiden dat er op school verteld is dat er 2 Corona gevallen hier in het dorp zijn. Waar, wie, hoe nu?

Neem je verantwoordelijkheid om besmettingsgevaar te voorkomen!!! Maar je moet naar school!

Hmmmmmm waar is de overheid, de gemeente? Duidelijk feit gebrek aan duidelijk leiderschap in tijden van leven en dood. Een pijnlijke conclusie. Of toch ook niet?

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Thuis op de boerderij hebben wij de hele winter gedoe gehad met het riool, na een ware stront bom in de werk kleren kast moest de verzekering gebeld worden, en ja hoor een nieuwe situatie:

Hier kunnen wij heel geïsoleerd leven, echter nu met een strontbom en een huis waar je niet kan wassen, douchen, naar de wc kan gaan is dat best heel lastig. Wij proberen het in eerste instantie. De camping toilet staat, wassen en douchen hoe noodzakelijk? Advies van de verzekerings man; “ Gebruik de beek!” Hmmm die bevroren is het grootste gedeelte van de dag? Viking beleid of zoiets?

Verbazingwekkend is op dit moment ALLES! Marco en ik moeten nu beslissingen nemen, via de gemeente komt er een aller aardige loodgieter en er zit een stop precies onder het huis, de weg naar de put heeft een file.

Een graver moet met spoed komen. Uit het dorp komt hulp! Feit, veel (10 ) mensen hier geweest op ons geïsoleerde stukje grond. En een open riool waar alle virussen die er bestaan in een riool vrij spel hebben. BOEM!!!!!! Situatie die je nu liever niet wil hebben! Een waar gezelschap aan virussen, Salmonella, Leptospirose, Noro virus, en wellicht de bekende Corona. Hadden vrij spel hier op de boerderij. Een nachtmerrie waarin wij echt wel wakker waren. Nu een week later, lijkt het niet te zijn aangeslagen op een van onze lichamen.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Een deel van ons inkomen is een stukje Toerisme, hoe gaat dat nu? In onze plannen waar wij goed over nagedacht hebben (wijsheid?) is in een keer als een bom ingeslagen. Mensen zijn nu hun vrijheid verloren in de zin van reizen en vakantie vieren. Voor onze gasten is een ontsnapping aan de dagelijkse ratrace die thuis vaak gaande is nu niet mogelijk! Heerlijk bij komen hier in de natuur, is voor Nederlanders nu niet mogelijk.

Probleem/ Mogelijkheden……Positief denken Nicole, mijn hoofd maakt over uren. In een deze tijd van paniek en angst slaan deze om zich heen, en bij een knock-out slaan ze mij in een bewustzijn van rust, en worden problemen mogelijkheden.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

De doelgroep was alleen gebaseerd alleen op Nederlanders, en nu zijn ook de Zweden aan de beurt. Een vakantie in eigen land! De Zweedse media schrijft er diverse artikelen over en roept het volk op om vooral in eigen land te verblijven! Hemester noemen ze het, in plaats van semester.

Onderzoek start, mogelijkheden worden direct aangepast. En de website word in no time omgebouwd. 3 mogelijkheden om hier een vakantie te vieren, echter nu? Bij publicatie op social media, kwam meteen wij willen nu geen toeristen!!! Hmmmmm? Een reclame start op Facebook;

“ Blijf thuis met Pasen!”

Ondertussen reizen veel mensen nog even gauw voor Pasen naar de bergen om toch nog even te genieten van de laatste sneeuw. Met Pasen zijn wij thuis. En daarna zeggen wij welkom bij ons! Wel met afstand, en met goede gezondheid.

Corona is er en wij moeten er mee leren omgaan, niks is meer te stoppen en een ding in het leven is zeker. Wij gaan allemaal een keer dood. Echter wanneer en hoe dat blijft de grote vraag? Omarm het leven elke dag, en vier het!

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Paniek momenten komen voor! Hier, bij jou, ja echt geloof mij overal!

Op het ritme van de natuur beleven wij hier de dagen, nieuwe ideeën worden gezaaid, oude worden losgelaten. Met mooi weer zijn wij buiten aan het werk, en met regen en sneeuw maken we het binnen knus.

Het leven gaat door niet zoals gepland, echter lijkt een herhaling zich te ontpoppen in een levensontwikkeling van loslaten en groeien in het zijn.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Iedereen leeft op zijn eigen manier hier in het gezin en ook daarbuiten, elkaar helpen waar behoefte is en elkaar loslaten op momenten dat daar ook behoefte aan is. Ieder individu is Unique, samen vormen wij de mensheid een klein deel van moeder aarde. De natuur heeft zijn ritme ontwikkeld in de loop van de eeuwen, en de mensheid? Een periode van unieke klanken zet de tijd voort.

Wat is wijsheid voor je eigen vrijheid? Vrijheid die jij mag bepalen of de overheid omdat dat nodig is?

In vrijheid leven, zonder wijsheid? Of is dat juist wijsheid? Wat is nu, de grote wijsheid?

De toekomst zal het ons leren een leeg boek te vullen met wetenschappelijke onderbouwingen.

Wat wij geleerd hebben van het verleden, dat de zon weer gaat schijnen na een zware periode.

Lees rustig eens de blogs van de lifestyle vluchteling, de reis in ons leven die ons naar Zweden heeft gebracht.

Lieve mensen, pas goed op je zelf, geniet van de kleine dingen die het leven bied en wees niet bang. Angst is je grootste vijand in deze periode……de natuur overleeft alles…..voel het ritme van de natuur. (lees mijn vorige blog)

En vergeet geen plannen te maken voor de toekomst, ook al weet je nu nog niet hoe je ze kan realiseren… zorg voor hoop!

Een hoop Lieve groeten uit het hoge noorden!

Nicole

The Nordic Mamma, voel de ritme van de natuur,

De grote witte wondere wereld verandert in een stroomversnelling of staat het nu stil?

Alles wat je ziet hoort of leest is gericht op een interpretatie en een eigen waarheid, onze ego speelt met angsten en blokkeert de weg of laat juist een andere weg zien?

Na een korte pauze en onzekerheid over wat ik nu moest schrijven over ons droom leventje hier in het noorden. De acceptatie dat wij onze droom hebben gerealiseerd kon ik niet verwerken een landing probleem noemde een psycholoog het hier in het noorden. Nicole je moet leren rustig aan doen remmen, op je handen zitten en vaker je mond houden. Waren een paar tips die ter sprake kwamen in mijn periode van uitputting eind 2018. Netjes houdend soms wel met heel heel veel moeite heb ik mij hier keurig aan gehouden, de energie stroomde als nooit te voren. Bergen werk hebben wij hier thuis verzet en de rem was volledig los geslagen. Een studie, een extra job iets minder schoonmaak werk alles, ja echt alles zat weer in het leven van de stroomversnelling. Vol met levensovertuiging doelen voor de toekomst, en een ego ja boem! Hoe eerlijk ben je naar jezelf voelen en bedoelen als je heel hart gaat is remmen zo lastig!

In het ritme van de natuur gaat alles door, nog nooit een boom gezien met een burn out of een rivier die niet meer stroomt omdat die moe is. Die energie in je lichaam stroomt wanneer wij niet als bevers dammen bouwen in ons natuurlijke systeem.

De wereld staat stil en ondertussen bouwen wij dammen op onze eigen manier om alles goed en veilig te laten verlopen. Als een echte control freak verslaafde voelde ik de bever in mij naar boven komen. Dit uitte zich in boosheid onbegrip afstand. In het ritme van de natuur heeft het water de kracht om de blokkades te doorbreken. Vele tranen rolde over mijn wangen geen dijk hield dit meer tegen eruit en nu?

De stroom van het leven opzoeken, in het hier en nu. Je eigen rivier met energie zoeken, in rust en dicht bij je naasten. De natuur in en je laten inspireren over de grote verandering. Elk jaar heeft een nieuw begin. Er worden lammetjes geboren en de eerste groene grassprieten vol levensenergie kleuren groen tussen de ijzige oppervlakten.

De Vogels geven een prachtig concert, even als de kinderen die nu thuis zijn. Ze kunnen soms niet met elkaar echter ook niet zonder elkaar. Angst voor besmetting en lichte verschijnselen van niet lekker zijn heeft ons doen besluiten de meiden voorlopig thuis te houden. Via een samen opgesteld schema en boeken van school plannen ze zelf elke dag hun les indeling. Loslaten en vasthouden zijn sleutelwoorden nu. Waar is hulp nodig van wie? Delen van behoeftes resulteerde nu na twee weken een geweldig resultaat! Ze doen het geweldig werken uit zichzelf en wij zitten samen met de pauzes.

In het ritme van de natuur, leer je deze voelen en te vertalen naar het dagelijks leven.

Tijd om eens even alles vanaf een hoogte te bekijken, als een vogel. De gedachten vliegen door elkaar. Wat is er? En wat is er nodig en hoe kunnen wij dit doen? De energie stroomt, inzichten komen zichtbaar door.

Fields Sweden heeft als slogan “a way of life”, soms ben je die even kwijt denk je. Echter hij gaat gewoon door en heeft zich aangepast zoals dat gaat op weg naar een duurzame en ecologische visie.

Mens en natuur dichter bij elkaar brengen en mensen inspireren en ervaringen delen.

Lieve mensen zorg goed voor jezelf in deze bijzondere tijden, wanneer je goed voor jezelf bent kan je dit ook delen met anderen! Laat je inspireren door de natuur en schud alle ellende van je af.

Bloei en groei dat maakt je sterk!

Just feel the rhythm of the nature…..is nu ook een inspiratie geworden in ons Eco toerisme project!

Wat vind je van de nieuwe indeling op de website?

Wij ontvangen u graag met open armen, wanneer de rust is wedergekeerd.

Wist u dat……….. wij ook prachtige foto posters verkopen van de Zweedse natuur?

Binnen kort meer op Facebook hierover. ‘Een stukje Zweden aan de muur

Iedereen een geweldig mooi weekend gewenst, een digitale knuffel voor jullie en dank je wel voor het lezen!

Liefs Nicole

The Nordic Mamma, wat een week!

Dagelijks gebeurd er hier van alles, er is eigenlijk nooit een saaie dag. Met deze blogs probeer ik jullie een kijkje te geven in het leven op weg om van een Nederlandse Mama naar een Nordic Mamma. Deze weg is zeer interessant en de uitdaging voor mij is om de weegschaal met mijn roots en de toekomst in een evenwicht te houden. Soms klap hij even om, om vervolgens weer in evenwicht te komen…herken je dat? Wellicht op een andere manier natuurlijk. Delen is helen.

Mamma hoor ik hard onder de douche. Kom nu, nu, nu, nu, mamma! Oké er is iets heel ernstigs en ik spring van de bank en ren spring naar Sterre in de badkamer, shit! Denk ik nee het putje loopt niet weg. Het was net allemaal goed door gespoeld en schoongemaakt van de vorige keer. Gatver ik bedroop in een gevoel van, Shit, shit, bah, ik heb geen zin in stront. De stront was dan ook nog niet goed zichtbaar. Echter in mijn gedachten stonden wij daar even later tot aan de enkels in de stront. Ja hoor even later was het zo ver. Na flink pompen kwamen daar de eerste papiertjes en drollen. Ze drijven vlijtig in een plas water, die ongeveer de hele badkamer bedekt.

Eerst proberen wij het met pompen, spuiten en oplosmiddel er gebeurd van alles, echter het lost niks op. De volgende dag bel ik de gemeente en een alle aardige mevrouw voelt denk ik mijn angst in mijn stem. De pure stront angst die ik al heb vanaf het begin dat wij hier wonen. Ooit heb ik er zelfs een nachtmerrie over gehad. De put was zo vol dat de deksel eraf sprong en een soort kernbom ontplofte over offer. Ja zo heet onze straat…..explosie offer 618 was gelukkig een nachtmerrie. Echter nu was het zo in de badkamer, juist nu dat er ook gasten zijn. Waarom?

Ik voelde mij zoals jullie lezen echt KAK!

Dezelfde dag dat ik belde kwam gelukkig ook in no time de strontopzuigvrachtwagen (leuk scrabble woord) eerst was de put van de buurman aan de beurt. Even later wij. Een aller aardige man die van praten houd helpt ons zo geweldig goed. Hij zuigt met een grote slang heel professioneel alles op. Ondertussen staan wij met z’n drieën met onze neuzen boven de put en luisteren wij naar zijn informatie. De stank valt op zich best mee, je moet er even aan wennen. Daarna blijf je het ongeveer nog een week in je neus houden denk ik. Respect voor deze man, en de dame van de gemeente voor de snelle hulp. De put is leeg de grote leiding is schoon gespoten, echter blijft er een klein probleempje. Het douche putje blijft de uitgang in plaats van de schone lege stront put. Er zit dus nog ergens een stop. Met vier flessen ontstoppen gaan wij het laatste probleem oplossen. Het knettert en knalt en daar gaat het water zo richting de put. Alles is weer schoon en fris. Nu weten wij dat wij eerder moeten bellen als hij bijna vol is. Zodat niet alle shit zich als een file verzameld en vervolgens een ketting botsing veroorzaakt die de hele leiding stil zet.

Gelukkig hebben onze gasten er niet veel van mee gekregen. Ze hebben een heerlijke middag in de wellness van Hallstaberget.se gezeten en genoten. Terwijl hier thuis dit afspeelden, had ik ondertussen, wel natuurlijk met schone handen het eten voorbereid. Een stukje eland met diverse groenten en een aardappel ovenschotel. De kinderen hadden zelf warm eten gemaakt warme Zweedse worst is favoriet en gingen op tijd naar boven om te slapen. Nadat alles een chloor schoonmaakbeurt heeft gehad (wat ik overigens nooit gebruik in verband met ecologische gedachten die ik nu echt even moest loslaten) was alles klaar voor de avond in de Grillhut. Marco neemt nog even een douche en kleed zich nog snel even om, hij zat namelijk zelf ook wat onder riool resten. Het vuur brand goed, de pannen gaan erboven en het vlees grillen wij direct. Na een kleine twintig minuten staat er een maaltijd waar ik zelf ook verbaast over was. Heerlijke avond, goed gezond eten, geweldige inspirerende gasten in een nieuwe Grillhut. Mijn wens bij het zien van een vallende ster in de avond wandeling met Kate dat avonden zoals deze vaak gaan komen met geweldige gasten, vrienden, of familie. Dankbaar voor deze momenten en de mogelijkheden die zich ontwikkelen.

Afgelopen week hadden wij geweldige en inspirerende gasten die ontzettend druk zijn geweest met een groot schaats evenement in Luleå. Deze mensen zetten zich in samen met andere vrijwilligers in voor het goede doel.

https://www.skate4air.nl/over-skate4air

Een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar taaislijm ziekte. Verbetering van medicijnen, zodat deze patiënten ouder kunnen worden in een normaal leven.

Colette en Eric stromen van de positieve energie, en komen tevens tot rust bij ons. Na de verhalen, heb ik zoveel respect voor deze mensen die een hele groep vrijwilligers begeleiden en sportief meedoen. Schaatsen voor meer lucht! Lees even op hun website! Schaats je ook mee voor meer lucht of wil op een andere manier bijdragen aan dit geweldig goede doel? Twijfel niet, DOEN!

Onze gasten hadden veel ham en kaas en chocomelk meegenomen wat over was van het evenement, om nu de hele week bij het ontbijt tosti’s te serveren en in de avond ook ging mij wat ver. En dus kwam er een idee bij het avond eten zo naar boven. Wellicht is het leuk als je bij de ijsbaan op school tosti’s verkoopt Sterre? Geld voor het goede doel en een beetje voor jullie klas kassa. Sterre stelt het voor op school het idee lees nog geen plan en al helemaal geen draaiboek met goedkeuring nee gewoon een idee….. dit idee werd een groot drama. Zweden zijn totaal niet van de spontane acties en luisteren duidelijk naar wat ze willen horen. Een idee is opeens een ongepland plan en daarbij is niet iedereen betrokken en dat is oorlog! Eigenlijk is er niks en toch zijn er drie leraren en een hulp juf bij betrokken een moeder van een leerling in stress en twee meiden die elkaar wel in de haren kunnen vliegen… cultuur verschilletje! Hier kom ik direct op een punt wat mis je weleens in Nederland? Dit een spontaan idee, enthousiasme en team spirit zonder dat er eerst vele fika’s en vergaderingen overheen zijn gegaan. Ik ben zo verdrietig over een drama, waar helemaal geen drama is. En voel toch wel een golf van discriminatie over mij heel waaien, die achterlijke buitenlandse schoonmaakster wat denkt ze wel! Ik denk niks! Huil heel hard en lucht mijn hart bij een van de leraren en ga met een koppijn direct naar huis. De rest maak ik maandag ochtend wel schoon, begin wel een uurtje eerder. Thuis is de hoofdpijn weg en hebben wij een heerlijke ongeplande gezellige middag met tosti’s en zitten wij in de avond weer op school. Vrijwilliger op Fritids gård, een jongere soos die gebruik maakt van een deel van de school.

Daar zit ik samen met Marco de hele vrijdag avond op school, alle tijd om rustig aan mijn blog te beginnen.

Vol met Nederlandse positieve team spirit mentaliteit, echter in Zweedse uitvoering.

De kunst is om de weegschaal gelijk te houden, juist dit is de grootste uitdaging voor mij om niet een Nederlandse Mama te zijn maar een Nordic Mamma te mogen worden.

Nieuwsgierig naar de weg die deze Nordic Mamma bewandeld op haar reis naar…..

MELD JE GRATIS AAN VOOR ONZE BLOG

https://fieldssweden.com/

Laat je e-mail adres achter en ontvang een notificatie telkens wanneer we een nieuwe blog plaatsen.

Lees verder onder deze blog en zie waar je je e-mail kan schrijven, weet je wellicht iemand die geïnteresseerd is deel het bericht. Wij willen graag meer mensen inspireren. Maak van jouw leven ook een eigen… way of life!

Call Now ButtonCall me