The Nordic mamma, is back on track.

De storm is gaan liggen, langzaam komt er zicht in alle ontwikkelingen die ontstaan zijn. Mijn billen zijn  verankerd op een steen de energie stroomt door mijn lichaam en de passie om te schrijven is niet meer te stoppen.

We hebben allemaal wel eens van die diepe gewortelde dromen waarvan je bijna zeker van bent dat deze nooit realiteit worden. Na mijn burn-out (lees landingsprobleem op zweedse bodem) is er veel gebeurt. Ik herinner mij nog de vraag wat zou je heel graag willen als geld is geen probleem is? Mijn antwoord; Ik weet het niet, eigenlijk heb ik alles waarvan ik ooit gedroomd heb. Oké iets wat ik kan delen op deze locatie. Lekker duidelijk Nicole! Iets met de paarden, (IJslandse paarden blijf ik nog even over dromen), en de andere beesten…. nee nu op dit moment (2018) echt geen idee. Er is hier zoveel werk aan renoveren en onderhoud daarin zie ik op dat moment de bomen in het bos niet meer.

Voorjaar 2019 Iets wat we kunnen delen is deze prachtige plek in het bos, maar hoe dan? Een stuga, nee daar zijn er al velen van. Ons kampeer hart ging harder kloppen en slapen in een tent op deze locatie?  Het moet iets zijn waarin je 1 kan worden met de natuur. De vogels horen fluiten, alle zintuigen moeten worden geprikkeld. Een woonkamer is het bos en de slaapkamer is een luxe tent met een hottub. Waaaaah totaal enthousiast niet meer te houden, en er was iets geld om te investeren waaaaahhh gaan we doen! Ons gevoel bracht ons deze beslissing en al snel werd er geïnvesteerd en gebouwd. Mijn levensenergie ging stromen, het voelde als een begin van iets wat nog totaal nieuw is en mijn hongerigheid naar meer kennis en kunde over ecotoerisme was niet meer te houden. Een opleiding in het Zweeds, ik heb het nog nooit gedaan, echter waarom niet? Vol ervoor gaan, dromen werden ideeën, deze werden verder uitgewerkt naar plannen, en net als een berg wandeling ging het over toppen en diepe dalen. Uiteindelijk werd er een strategie bedacht voor meerdere jaren en een doel om mensen en natuur meer samen te brengen. Voel het ritme van de natuur!

Een hyper Nordic mamma stuntelde met het begrip dromen durven leven (a way of life), dat is wat ik aan het doen was toch? Een route kaart naar de bestemming van het leven is er niet en ik was hevig op zoek naar de juiste weg, de wil en de angst, twee monster ego’s die het vaak niet met elkaar eens zijn.

Vermoeit en het gevoel door te moeten gaan bedroop mij. In mijn innerlijke ik, overleven, en dan leven. Een zoektocht of was het blind doorgaan. Het maakt niet uit ervaringen uit het verleden zijn lessen voor het heden. 

Een kleine opsomming; werkte bijna fulltime op school als schoonmaakster, je moet toch een vast inkomen hebben beetje zekerheid is wel erg rustgevend. Werken als juf Nederlands in onze gemeente, omdat dit zo op mijn pad kwam en dat er s’middags wel bij kon doen, ik was op zoek naar iets uitdagends. Studie wel digitaal met verschillende bijeenkomsten, als voeding om mijn hongerige kennis en kunde over Eco toerisme te bevredigen. Dit alles tegelijk samen opbouwen in een strategisch plan om een duurzaam ecologisch toeristen project op te zetten. O om natuurlijk niet te vergeten ben je ook moeder, vrouw ,vriendin, en iemand die altijd klaar staat om iedereen te helpen.

Nu na de storm van alle hyper, is er rust en meer overzicht. Leven in het hier en nu, pluk de dag en heb lief! De honger naar meer kennis en kunde blijft, en ik zal mij de komende jaren ook verder willen ontwikkelen in het eco toerisme hier in het hele Hoge kusten gebied. Zekerheden heb ik laten gaan, gestopt met alles wat energie kost zoals mijn baan als schoonmaker op school. Nu besef ik mij hoeveel mij dat heeft tegengehouden door ondraaglijke pijnen van vermoeidheid in de ontwikkeling van ons leven. Het duurde 3 maanden voordat ik het kon loslaten en mocht durven genieten van een droom die een plan is geworden en succes heeft in zijn formule. 

De weg van het leven, gaat over een toeristische route soms vergeet je te genieten van de ervaringen die langskomen, en soms neem je een verkeerde afslag om te leren leren van het geven in het leven. 

Corona tijden noem ik het nu deze periode, wij weten niet waar het naar toe gaat, wat waar is en niet, het is zoals het is en moeten mee gaan met de restricties die er zijn. Aangetast in de vrijheid van reizen doet pijn. Vooral als je een zus hebt die vecht voor een way of life. Een sterke jonge moeder volop positief en volop in het leven ze doorstaat nu.  Een operatie, bestraling en chemo kuren komen eraan. Er is veel hulp, en na wat contact hebben we besloten dat ik niet naar Nederland ga. Dat doet pijn en mijn gedachten zijn vaak daar!  Een kijkje in mijn dagdroom wereld; kon ik nu even, even met een turbo Drone vliegen op en neer volledig veilig in je eigen bubbel. In deze bubbel iedereen een knuffel geven!! Zijn daar, ver weg van hier. Nee, niet mogelijk nu. wake up!!! Moos je bent power mama, tante, en zus, en vriendin van vele!

Eind vorig jaar 2020, op weg naar een diep dal. Alle vastigheid opgezegd en duidelijk de pijn durven voelen, het Corona tijdperk verlengt zich, Marco krijgt een bloedneus die zich herhaalde en niet meer te stoppen is, mijn buik zegt niet goed! Een dag later ontploft zijn bloeddruk bijna en is hij een dag in het ziekenhuis, medicijnen werken niet direct, en langzaam gaat het beter. Hij moet rustig aan doen als een winterslaap een bijdrage kan leveren aan zijn gezondheid is dat een feit. De winter met zijn sneeuwstormen, en reddingsactie om tenten te redden geven inzichten. De storm van de hyper zakt, een overzicht van succes van vallen en opstaan is een feit. 

Glamping Höga kusten is een van de velden van Fields Sweden dat onze way of life symboliseert.   

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze avonturen of laat je inspireren op onze way of life.
Schrijf je in zodat je elke keer bij een nieuwe blog een update krijgt.

Bij deze iedereen een hele dikke warme knuffel en tot gauw, we zijn weer back on track!

Published by Fields Sweden

Photographer | Videographer | Licensed & Insured UAV Operator Västernorrland Sweden Allt vårt material är copyright skyddat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: