The Nordic Mamma, Viking beleid deel 2

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Ik kan er gewoon niet van slapen, het is nu half 1 in de nacht en om 5 uur gaat de wekker. Mijn hoofd ratelde maar door en is niet knock-out te slaan. Delen is helen! Onderaan het voeteneind van onze slaapbank staat mijn Zweedse rugzak. Ja z’n groene onverslijtbare van het Zweedse merk Fjällräven. (wat berg vos betekend, zie het ook het logo)

Mijn grote vriend genaamd Ipad gaat aan en direct opent Facebook, met de vraag waar ik aan denk. Een nieuwe blog schrijven meld ik keurig op mijn tijdlijn.

Vanaf boven kijken wij met grote verbazing naar een wereld, die stil lijkt te staan of juist heel hard aan het door draaien is? Ik weet het niet. Wat ik wel weet dat ik niet kan slapen nadat we de toespraak van Rutte hebben bekeken. (niet live, net voor het slapen gaan) Zo moe dat ik was viel ik in slaap bij de bespreking over de onderzoeken, over kinderen en Corona…….. Zucht uit…pfff nieuws wat al lang bekend is was of niet gehoord is door angst?

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Na een turbo slaapje schrok ik . Klaar waker na een gevoel van een vrije val. Schiet de adrenaline door mijn lichaam. De denk molen gaat aan en angst, boosheid, onbegrip, krijgen de overhand. Realiteit voor de toekomst. De non duale denkwijze verandert in een dualiteit. Een gevoel waar ik een ware oorlog mee voer deze nacht.

Einstein zei het al: “Je kunt problemen in je leven niet oplossen met dezelfde soort gedachten als die waarmee je de problemen in het leven hebt geroepen“. En dat is precies waar non dualiteit over gaat! (Bron https://mathijsvanderbeek.nl/non-dualiteit/)

Een kleine opsomming van gedachten komen op.

  • Eerst een financiële crises overleven, wat buiten heel veel geld ook relaties met familie en vrienden heeft gekost.
  • In 10 jaar 6 keer verhuizen, kinderen op 4 verschillende scholen.
  • Oma mijn moeder die nu niet naar het afscheid van de basisschool van haar oudste kleindochter kan komen.
  • Werk, school, studie het gaat zo snel…
  • Een droom die onwerkelijk was toch gerealiseerd.
  • Een burn out, burn on gekregen
  • Te vaak te hard van het paard af gevallen in de loop der jaren, waardoor je lichaam niet altijd wil wat jij wil.
  • En een virus wat een wereld stil zet, of heel hard laat draaien. Weg plan om deze zomer 70% vol te zitten met buitenlandse gasten.
  • Een vast inkomen uit eigen diensten genereren, omdat werk vinden hier de zelfde uitdaging heeft als Nederlandse gasten NU hier te krijgen. (Alleen ik heb vast werk 70%), Marco kan geen vast werk vinden.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden?

Terug in mijn gedachten vullen van lege bladzijdes een nieuw verhaal.

O wat ben ik blij dat ik hier woon, en dankbaar en trots, alleen ook dood moe.

Fields Gård

Even terug op de toespraak van Rutte, een naar gevoel in mijn onderbuik. Ik begrijp met GEEN gedachten deze man. En de hele Nederlandse samenleving mis ik, angst overheerst in alles!

Weg democratische vrijheid!

Boem een bom is gevallen. Veel mensen die ons heel dicht bij staan zitten er midden in. Iedereen reageert op zijn of haar manier. Vele begrijp ik sommige ook niet. Wel respecteer ik iedereen. En tegelijkertijd droom ik weg over een onzichtbare brug waar mensen overheen kunnen komen om hier naartoe te komen. Even weg uit het gesloten Nederland, waarin de overheid een dominante rol heeft ingenomen.

En hier? Het Viking beleid vrijheid blijheid, was je handen en nies in je elleboog. Verkouden niet lekker blijf thuis! Afstand houden is al heel normaal hier. Nieuw hier zijn alle plastic schermen in de winkels.

Veel informatie word verstrekt, vele steun pakketten worden vrij gegeven. Misschien ook voor ons, om het verlies wat wij nu leiden te verzachten? Gelukkig hebben wij alles uit eigen middelen gefinancierd. Alleen was nu de bedoeling dat het ook wat gaat opleveren, zodat wij verder kunnen ontwikkelen in een duurzaam project waarin wij mens en natuur dichter bij elkaar willen brengen. Hulp zou zo fijn zijn, alleen er steeds naar vragen geeft zoveel stress. Het is niet de toekomst waar ik bang voor ben, wel mijn ervaringen uit het verleden.

the nordic mamma

Wij hebben net paasvakantie gehad, een week waren de kids vrij. Normaal gaan ze de dagen voor de Pasen altijd rond in het dorp verkleed als Påskkärring. ( meer info; bron https://www.takemetosweden.be/nl/?s=Påskkärring_ )

Helaas deze keer niet, om risico te verminderen. De meiden gingen voor de vakantie wel weer gewoon naar school. En ik ben ook weer mijn gewone uren in de ochtend gaan werken op school. Alles gaat in het gewone ritme door. Kleine aanpassingen die een natuurlijke weg vormen naar een stabiele basis.

Mam ik ga wel een kinderfeest houden hoor! Yara is vast besloten, een compromis sluiten wij 3 vriendinnen mogen komen. Het feest is buiten, en Yara mag bepalen hoe de planning eruit ziet.

Wanneer er nooit geen familie meer bij verjaardagen aanwezig is, is het elk jaar een uitdaging helemaal omdat Yara altijd rond de Pasen jarig is en veel mensen weg zijn deze dagen. Nu niet!

Ze heeft een heerlijk feest gehad, met haar vriendinnen, en de beesten.

Wat is wijsheid, wat is vrijheid, wat is nu, straks? Of wat hebben wij geleerd van het verleden

De wijsheid is de wereld draait door als een geheel, en ieder individu heeft zijn eigen visie.

Vrijheid is, zijn wie je bent. Niet alleen van buiten, meer van binnen.

Wat is nu….moe toch nog even slapen oftewel pak het moment!

Straks, nieuwe mogelijkheden.

Wat hebben wij geleerd van het verleden? Dat ik wat hierboven staat gebruik als bouwstenen in het leven.

Lieve mensen, denk goed aan jezelf en daarmee aan anderen. Pak kleine momenten, voel en ervaar, en ontdek nieuwe mogelijkheden!

Leef een leven, en laat je niet leven!

  • Wist u dat:
  • We nu met de Zweedse markt bezig zijn;
  • Nu nog steeds welkom bent bij ons. Wij wonen in een heel dun bevolkt gebied waar alles gewoon doorgaat;
  • Je contactloos kan verblijven, onze Tipi plaatsen zijn voorzien van eigen douche en toilet;
  • Je bij Fields Sweden een vakantieverblijf hebt waar je zonder andere gasten verblijft in een stukje bos op ons terrein;
  • We ontbijt, lunchpakketten en diner verstrekken waarin we u ontzien en geen contact hoef te hebben met lokale winkelende mensen;
  • Hier in de regio het kampeerseizoen van start gaat in mei.

Onderstaande link, vind ik heel interessant en wil hem graag delen met jullie waaronder ook veel zelfstandige ondernemers. Laat je inspireren en hou vol!

https://www.facebook.com/1360501669/posts/10222233923061257/

Nieuwtje!!!!

Fields Sweden heeft een andere indeling op de website!

Dit omdat wij verder groeien, en de vorige opmaak niet paste bij het boeking programma wat wij gebruiken op de “boek nu” site.

Wat vinden jullie ervan? Marco is er druk mee bezig geweest, op of aanmerkingen horen wij heel graag. Het is gemaakt voor jullie!!!

Heel veel digitale warme knuffels uit het hoge noorden!

Gepubliceerd door Fields Sweden

Photographer | Videographer | Licensed & Insured UAV Operator Västernorrland Sweden Allt vårt material är copyright skyddat.

2 gedachten over “The Nordic Mamma, Viking beleid deel 2

  1. Lieve Nicole,
    Als jij nu blijft dromen over die onzichtbare brug en die visualiseert, dan kunnen wij in no time jullie kant uit komen🙏 hou vol 💪.
    Heb weer met volle aandacht jou blog gelezen. Zo ook de links trouwens die je hebt gedeeld.
    Hou vol en blijf gezond 😘

    1. Lieve Anita,
      Die brug is er altijd! En met behulp van social media proberen wij daarin een echt beeld te geven.
      Jullie zijn hier! En ik hoop ook straks jullie met open armen te ontvangen.
      Wij fantaseren hier ook vaak over…. een brug of juist een super Drone 🧚‍♂️ zo vanuit huis zonder contact met andere in no time naar het noorden….. wellicht in de verre toekomst! Hihihihi
      Het is prachtig weer hier nu, net een idee, vanmiddag een live wandeling…
      Veel digitale knuffels😘🤗🌎✅

Geef een reactie

Ontdek meer van Fields Sweden

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder