The Nordic Mamma, wat een week!

Dagelijks gebeurd er hier van alles, er is eigenlijk nooit een saaie dag. Met deze blogs probeer ik jullie een kijkje te geven in het leven op weg om van een Nederlandse Mama naar een Nordic Mamma. Deze weg is zeer interessant en de uitdaging voor mij is om de weegschaal met mijn roots en de toekomst in een evenwicht te houden. Soms klap hij even om, om vervolgens weer in evenwicht te komen…herken je dat? Wellicht op een andere manier natuurlijk. Delen is helen.

Mamma hoor ik hard onder de douche. Kom nu, nu, nu, nu, mamma! Oké er is iets heel ernstigs en ik spring van de bank en ren spring naar Sterre in de badkamer, shit! Denk ik nee het putje loopt niet weg. Het was net allemaal goed door gespoeld en schoongemaakt van de vorige keer. Gatver ik bedroop in een gevoel van, Shit, shit, bah, ik heb geen zin in stront. De stront was dan ook nog niet goed zichtbaar. Echter in mijn gedachten stonden wij daar even later tot aan de enkels in de stront. Ja hoor even later was het zo ver. Na flink pompen kwamen daar de eerste papiertjes en drollen. Ze drijven vlijtig in een plas water, die ongeveer de hele badkamer bedekt.

Eerst proberen wij het met pompen, spuiten en oplosmiddel er gebeurd van alles, echter het lost niks op. De volgende dag bel ik de gemeente en een alle aardige mevrouw voelt denk ik mijn angst in mijn stem. De pure stront angst die ik al heb vanaf het begin dat wij hier wonen. Ooit heb ik er zelfs een nachtmerrie over gehad. De put was zo vol dat de deksel eraf sprong en een soort kernbom ontplofte over offer. Ja zo heet onze straat…..explosie offer 618 was gelukkig een nachtmerrie. Echter nu was het zo in de badkamer, juist nu dat er ook gasten zijn. Waarom?

Ik voelde mij zoals jullie lezen echt KAK!

Dezelfde dag dat ik belde kwam gelukkig ook in no time de strontopzuigvrachtwagen (leuk scrabble woord) eerst was de put van de buurman aan de beurt. Even later wij. Een aller aardige man die van praten houd helpt ons zo geweldig goed. Hij zuigt met een grote slang heel professioneel alles op. Ondertussen staan wij met z’n drieën met onze neuzen boven de put en luisteren wij naar zijn informatie. De stank valt op zich best mee, je moet er even aan wennen. Daarna blijf je het ongeveer nog een week in je neus houden denk ik. Respect voor deze man, en de dame van de gemeente voor de snelle hulp. De put is leeg de grote leiding is schoon gespoten, echter blijft er een klein probleempje. Het douche putje blijft de uitgang in plaats van de schone lege stront put. Er zit dus nog ergens een stop. Met vier flessen ontstoppen gaan wij het laatste probleem oplossen. Het knettert en knalt en daar gaat het water zo richting de put. Alles is weer schoon en fris. Nu weten wij dat wij eerder moeten bellen als hij bijna vol is. Zodat niet alle shit zich als een file verzameld en vervolgens een ketting botsing veroorzaakt die de hele leiding stil zet.

Gelukkig hebben onze gasten er niet veel van mee gekregen. Ze hebben een heerlijke middag in de wellness van Hallstaberget.se gezeten en genoten. Terwijl hier thuis dit afspeelden, had ik ondertussen, wel natuurlijk met schone handen het eten voorbereid. Een stukje eland met diverse groenten en een aardappel ovenschotel. De kinderen hadden zelf warm eten gemaakt warme Zweedse worst is favoriet en gingen op tijd naar boven om te slapen. Nadat alles een chloor schoonmaakbeurt heeft gehad (wat ik overigens nooit gebruik in verband met ecologische gedachten die ik nu echt even moest loslaten) was alles klaar voor de avond in de Grillhut. Marco neemt nog even een douche en kleed zich nog snel even om, hij zat namelijk zelf ook wat onder riool resten. Het vuur brand goed, de pannen gaan erboven en het vlees grillen wij direct. Na een kleine twintig minuten staat er een maaltijd waar ik zelf ook verbaast over was. Heerlijke avond, goed gezond eten, geweldige inspirerende gasten in een nieuwe Grillhut. Mijn wens bij het zien van een vallende ster in de avond wandeling met Kate dat avonden zoals deze vaak gaan komen met geweldige gasten, vrienden, of familie. Dankbaar voor deze momenten en de mogelijkheden die zich ontwikkelen.

Afgelopen week hadden wij geweldige en inspirerende gasten die ontzettend druk zijn geweest met een groot schaats evenement in Luleå. Deze mensen zetten zich in samen met andere vrijwilligers in voor het goede doel.

https://www.skate4air.nl/over-skate4air

Een organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar taaislijm ziekte. Verbetering van medicijnen, zodat deze patiënten ouder kunnen worden in een normaal leven.

Colette en Eric stromen van de positieve energie, en komen tevens tot rust bij ons. Na de verhalen, heb ik zoveel respect voor deze mensen die een hele groep vrijwilligers begeleiden en sportief meedoen. Schaatsen voor meer lucht! Lees even op hun website! Schaats je ook mee voor meer lucht of wil op een andere manier bijdragen aan dit geweldig goede doel? Twijfel niet, DOEN!

Onze gasten hadden veel ham en kaas en chocomelk meegenomen wat over was van het evenement, om nu de hele week bij het ontbijt tosti’s te serveren en in de avond ook ging mij wat ver. En dus kwam er een idee bij het avond eten zo naar boven. Wellicht is het leuk als je bij de ijsbaan op school tosti’s verkoopt Sterre? Geld voor het goede doel en een beetje voor jullie klas kassa. Sterre stelt het voor op school het idee lees nog geen plan en al helemaal geen draaiboek met goedkeuring nee gewoon een idee….. dit idee werd een groot drama. Zweden zijn totaal niet van de spontane acties en luisteren duidelijk naar wat ze willen horen. Een idee is opeens een ongepland plan en daarbij is niet iedereen betrokken en dat is oorlog! Eigenlijk is er niks en toch zijn er drie leraren en een hulp juf bij betrokken een moeder van een leerling in stress en twee meiden die elkaar wel in de haren kunnen vliegen… cultuur verschilletje! Hier kom ik direct op een punt wat mis je weleens in Nederland? Dit een spontaan idee, enthousiasme en team spirit zonder dat er eerst vele fika’s en vergaderingen overheen zijn gegaan. Ik ben zo verdrietig over een drama, waar helemaal geen drama is. En voel toch wel een golf van discriminatie over mij heel waaien, die achterlijke buitenlandse schoonmaakster wat denkt ze wel! Ik denk niks! Huil heel hard en lucht mijn hart bij een van de leraren en ga met een koppijn direct naar huis. De rest maak ik maandag ochtend wel schoon, begin wel een uurtje eerder. Thuis is de hoofdpijn weg en hebben wij een heerlijke ongeplande gezellige middag met tosti’s en zitten wij in de avond weer op school. Vrijwilliger op Fritids gård, een jongere soos die gebruik maakt van een deel van de school.

Daar zit ik samen met Marco de hele vrijdag avond op school, alle tijd om rustig aan mijn blog te beginnen.

Vol met Nederlandse positieve team spirit mentaliteit, echter in Zweedse uitvoering.

De kunst is om de weegschaal gelijk te houden, juist dit is de grootste uitdaging voor mij om niet een Nederlandse Mama te zijn maar een Nordic Mamma te mogen worden.

Nieuwsgierig naar de weg die deze Nordic Mamma bewandeld op haar reis naar…..

MELD JE GRATIS AAN VOOR ONZE BLOG

https://glampinghogakusten.com/

Laat je e-mail adres achter en ontvang een notificatie telkens wanneer we een nieuwe blog plaatsen.

Lees verder onder deze blog en zie waar je je e-mail kan schrijven, weet je wellicht iemand die geïnteresseerd is deel het bericht. Wij willen graag meer mensen inspireren. Maak van jouw leven ook een eigen… way of life!

Published by Fields Sweden

Photographer | Videographer | Licensed & Insured UAV Operator Västernorrland Sweden Allt vårt material är copyright skyddat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: