The Nordic Mamma, als verbouwen als een grote luxe aanvoelt.

Hoe blij kan je zijn, zelfs misschien een beetje schuldig? Moeilijk om dit onder woorden te brengen.

Oké ik ga het dan toch proberen. Na jaren lang te overleven, en het hoofd boven water te houden creëer je een leven waarin je minder waarde hecht aan spullen, en luxe. Een simpel leven waarin wij gelukkig met elkaar zijn op weg naar onze dromen. Dromen zijn heerlijk en het geeft altijd een goed gevoel, echter wat gebeurd er in de werkelijkheid? Soms is het niet mogelijk om aan al je eisen die je wellicht in je dromen hebt te voldoen. Je hebt dus verwachtingen van je dromen. Wanneer je deze loslaat en ziet wat er kan gebeuren, sta je open voor nieuwe avonturen. Lees mogelijkheden. Kiezen in mogelijkheden is ook z’n ding. Je weet immers nooit precies wat goed of fout is. Onzekerheid angst komen dan om de hoek kijken. Wat als… ?

Carolien Staal heeft er een prachtig boek over geschreven; “Op zoek naar niets”. Het gaat over haar reis door Zweden te paard of toch zonder. Wij zijn zo blij dat ze op haar doorreis bij ons gestopt is. Een vriendschap is daarna ontstaan. En een grote inspiratiebron. Hieronder de link waar het boek besteld kan worden. Deze ligt tevens in de tipi tent. Heerlijk lezen in de hangmat is het toppunt van optimaal relaxen.

Even iets terug in de tijd. Ongeveer tien jaar geleden en iets meer, wonen wij als gezin op de Bronsweg in Apeldoorn huisje boompje beestje. Een jong getrouwd gezin met twee gezonde dochters. Een droomhuisje was het. Helaas was er ook crisis, en bezaten wij twee huizen terwijl de huizenmarkt was in gestort. Zieke vaders die overlijden en een opa en oma die mijn vader in dat zelfde jaar voor gingen naar de poort der hemelen. Het leven stort in, realisatie van wat echt belangrijk is in het leven. Echter wat houd dat precies in. De levenslessen die jouw verder brengen op het pad van het leven. Keuzes maken, met een droom ergens heel ver weg en totaal niet haalbaar. Wat ga je doen? Wat is belangrijk? Hoe laat je je beïnvloeden door anderen? Zoveel onzekerheden in het leven. Echter wat heel zeker is, is dat wij deze aarde allemaal een keer verlaten. Onze way of life starte in 2011/ 2012. Wij verkochten ons droomhuis, en daarbij de hele inboedel ook. Na twee verhuizingen kwamen wij weer te wonen in ons eerste appartement van Marco en mij. Bijna geen spullen, echter wel elkaar en lage maand lasten. De meiden moesten een kamer delen en wij sliepen in de kleinste slaapkamer wat tevens opslag en kantoor was. In een eigengemaakte hoogslaper waren wij reuze blij. Onze droom kwam uit!! Zweden, echter na twee verhuizingen kwamen wij aan op ons droomplekje thuis een huis. (Uitgebreid verslag is te lezen op de lifestyle vluchteling)

Dit huisje, dit plekje het voelde meteen thuis. Echter als je kijkt wat onze levens standaard in Nederland was in ons droomhuis en appartement, luxe inbouw apparaten mooie badkamer, mooie design spullen. Maakte dat gelukkig? Geen idee, toen wel anders hadden wij dat nooit gekocht. Hier in dit huis was niks, ons bed hebben wij gemaakt van sloophout uit de schuur en de lattenbodem waren twee oude tuinhekjes, bedden voor de meiden waren eerst ook tuinhekjes en later echte bedden gekocht bij de loppis. (tweedehandswinkels) heel langzaam spaarde wij spullen bij elkaar. En bezochten wij de Ikea regelmatig.

De afgelopen weken hebben wij keihard gewerkt hier in het huis. En meer en meer realiseerde ik mij hier wordt ik toch wel heel blij van. En toch voelde ik mij ook schuldig waarom? Het voelde als een ware luxe om alles zo te zien opknappen. Alles wit licht in het huisje waar zoveel met bruin en beige en grijs was gerealiseerd. De meiden hebben nu een eigen kamer, en Sterre heeft na drie jaar eindelijk een kamer met een deur! Het zijn juist die kleine dingen die je zo gelukkig maken. Yara die in alle enthousiasme mee helpt verven en en haar blijdschap toont door de hele dag knuffels te geven. Het voelt zo fijn! Na negen jaar heeft ze eindelijk een eigen kamer met eigen uitgezochte kleuren en een zachte mat om op te spelen. De logeer kamer ligt vol met spullen uit Sterre haar kamer. Haar kamer heeft een deur gekregen en nieuw laminaat en behang. De gang naar beneden is nu ook wit en de trap heeft zijn eerste laklaag wit gekregen. Helaas is de verf op en dat komt van de week als wij in Sollefteå zijn. Het is tenslotte toch ruim dertig kilometer rijden, even naar de bouwmarkt en terug ook weer dertig kilometer. Het huisje is nu echt ons huisje. Spullen zijn allemaal niet zo belangrijk echter voelt dit zo als een luxe aan dat wij dit nu eindelijk gedaan hebben verven en behangen. Trots op mijn meiden die er nooit echt een probleem van gemaakt hebben, echter het nu wel heel erg waarderen. Het laatste project is de keuken, stap voor stap gaan wij dit aanpakken. Eerst de kleine dingen daarna de dure grote klussen…..de vloer is z’n ding.

Het leven hier is simpel, niemand verwacht dat je alles meteen opknapt en dat spullen oud zijn is heel normaal. Een bevrijdend gevoel geeft dat. Echter toch ook best trots nu. Zo grappig; wij begonnen hier met een oude waterleiding als gordijnbuis en blikken waar plantjes in zaten. Nu hangen de gordijnen aan een rails en heb ik gekleurde potten voor de planten. Niet echt een luxe zou je denken, en toch voelt dat wel zo. Geluk zit hem niet in de spullen echter hoe je er naar kijkt en hoe jouw dat voldoening geeft.

Nieuws voor ons Eco toerisme project, de nieuwe tent is er oooooohhh!!! Zo blij als een klein kind, zenuwachtig maken wij het grote pakket open, zo gaaf die kleur! Groen, en hij is bijna net zo zwaar als de andere tipi tent. En wij beginnen donderdag met alles op te bouwen voor de winterwonder weken. Er moet nog veel hout gezaagd worden en kleingemaakt zodat dit in de hottube kan voor een warm bad.

In Februari komt de grill-stuga en hopen deze dan ook redelijk snel op te bouwen.

Zoveel plannen en ideeën, langzaam werken wij alles uit en wordt het meer en meer zichtbaar. Investeren in de toekomst, leven in het nu. Delen van onze verhalen en foto’s en straks ook weer onze mooie plek…..

The glamoured campsite,

Ons doel is mens en natuur dichter bij elkaar te brengen, met een duurzaam beleid waarin wij natuur en cultuur en de lokale bevolking ondersteunen.

Dromen over de zomervakantie of gewoon een week er helemaal tussen uit, afkoppelen van de razende buitenwereld. Kom volledig tot rust bij ons in het voorjaar ervaart u de langere dagen licht en de vriezende grond die gaat ontdooien, het duurt ongeveer twee weken en dan is het hier groen. Zo bijzonder elk jaar weer. Het weer hierin speelt wel een grote rol.

Boek een week of een lang weekend, bel of mail ons als u extra vragen heeft. info@fieldssweden.com / 004670-2796439 of 004670-2203639

www.fieldssweden.com/eco-toerisme/boek-nu/

Wist u dat…..

  • Onze nieuwe tipi van groen canvas is;
  • Wij sneeuw kunnen hebben tot in April/Mei;
  • De tent niet koud is doordat er een houtkachel met voldoende hout aanwezig is;
  • Geen nette kleding hoeft mee te nemen, wel een lekker warm joggingpak;
  • Alles in de tenten aanwezig is, potten pannen, service, speelgoed voor kinderen, etc……;
  • Bedden opgemaakt zijn;
  • Ontbijt of avondeten bijgeboekt kan worden;
  • Activiteiten zoals kano, bushcraft, paddleboard, etc…. ook mogelijk is;
  • Groepen tot ongeveer 15/20 personen kunnen boeken. stuur even een mail voor een prijsopgave;

Published by Fields Sweden

Photographer | Videographer | Licensed & Insured UAV Operator Västernorrland Sweden Allt vårt material är copyright skyddat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: