The Nordic Mamma, Chaos, Stront, en Toekomst.

Alle moeders kennen dat gevoel wel! Je probeert alle ballen in de lucht te houden, veel doen in controle, en in de juiste balans. Helaas is deze week z,n week dat alle ballen alle kanten op vliegen en je ze steeds weer van de grond af kan rapen.

De woonkamer is een ware kerst beleving met een eigen omgezaagde boom. De meiden en Marco hebben de dozen gepakt met kerst spullen en het hele huis omgetoverd tot waar kerstfeest. Echter daarna alles weer een beetje opruimen? Dat blijft lastig. Ik doe een poging en zie bij het stofzuigen een mega gat in het laminaat. WooooH!! Marco roep ik kijk daar!! Wij hebben een midden stip in de woonkamer! Oeps ja en nog groot en diep ook, hoe komt dat? Altijd weer die kabouters hier die dit soort dingen doen en geen briefje achterlaten van: Alstublieft bij deze een groot gat. De volgende dag belde wij met de verzekering, de vloer ligt er namelijk precies een jaar in. De Verzekering vergoed gelukkig een deel van de reparatie. Oké actie dan maar!

En zo begon de start van de chaos, eerst alles leeg halen, banken verschuiven, stapelen, bewustwording van toch te veel spullen hebben.

Echter tussendoor gaat alles ook gewoon door.

Maandag avond, was er een interessante vergadering over verhuizen naar de Sollefteå komun. Heel geïnteresseerd en punttioneel werden alle punten besproken en genoteerd. Interessante ontmoetingen en zinvolle discussies volgen.

Thuis in de chaos gaat alles rustig door, Marco werkt hard aan de vloer. Ik help waar kan en ben af en toe de weg kwijt in mijn eigen huis. De volgorde van spullen ligt nu verticaal in plaats van horizontaal. Overal stapels zooi zeg maar! Als een Control freak,geeft mij dat een zenuwachtig gevoel. Ik wurm mij tussen wat stapels met mijn I – Pad en luister en kijk naar een aantal lezingen voor de opleiding eko toerisme voor bedrijven. Tussendoor noteert mijn pen de aantekeningen in het schrift. En tegelijkertijd studeer ik Zweeds omdat ik alle woorden die ik niet direct kan vertalen, vertaal door Google translate.

Het geeft zoveel energie om daar mee bezig te zijn, het voelt moeilijk om het neer te leggen. En door te gaan om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. In de chaos discuteren marco en ik veel, niet alleen over hoe het laminaat komt te liggen dat weet hij beter dan ik. Er is veel gepraat over de vele mogelijkheden die Fields Sweden heeft.

Fields Sweden Eco toerisme is een project gestart waarin wij mens en natuur dichter bij elkaar willen brengen. Minimalisme is het grootste rijkdom, wanneer het geluk niet uit materiaal bestaat, echter uit de beleving gaat u dit geluk ervaren. De landelijke omgeving omringt door enorme wildernis bossen geven de mogelijkheid om het pure Zweedse platteland in het noorden te ervaren. Wij werken samen met de lokale bevolking en kleine lokale bedrijven. Denk hierbij aan de ecologische boerderijen die heerlijke melk en vlees en groente leveren. De lokale supermarkt, en kleine verenigingen. U verblijft hier op een unieke plek, in alle rust. Terwijl u makkelijk dag tripjes kan maken naar de Hoge kusten, De outlet van Fjäll raven in Örnsköldsvik, en de grote steden Sundsvall en Östersund kan bezoeken. De wildernisroad ligt hier niet ver vandaan en kan een mooie verlenging zijn van uw verblijf in Zweden in het zomer seizoen.

Oké, zal ik wat verklappen? Het is zo geweldig gaaf!!!! Fields Sweden groeit, in het veld Eko toerisme!!!

Eind volgende week gaat de boekings pagina op de home-site online. Dan kunt u direct boeken een verblijf in de Tipi comfort de luxe en diverse activiteiten boeken, tevens bieden wij een rondreis aan door de Hoge kusten en meer in het binnenland.

Samenwerken met lokale partijen. Dit heeft de mogelijkheid gegeven om ook hondenslee tochten aan te bieden aan gasten. Hoe gaaf is dat?! Je eigen span honden! En dan een halve dag op pad, midden in de bossen zorgen wij voor een kampvuur. Waarbij wij een heerlijke vers ecologische lunch serveren. Vervolgens gaat u verder met de honden door het bos. Bij thuiskomst op de gard heeft u een ervaring die je nooit meer gaat vergeten! Wij hebben al kennis gemaakt met de honden, heerlijk knuffelen zoveel liefde die deze trouwe beesten geven. De honden zijn stuk voor stuk topsporters en staan onder strenge training. Zo ervaren wij tijdens de kennis making dat alle hekken open kunnen en er geen hond uit springt. Iedereen weet zijn plek hier. Er is ook rust, ze blaffen bij aankomst, wanneer de trainer met ons staat te praten is het stil in de hokken. Heel professioneel en heel veel liefde voor de beesten. Wij zijn ook heel erg dankbaar dat deze mensen hun kennis en kunde willen delen met onze gasten. Ze komen naar ons toe, zodat gasten niet hoeven te reizen en kunnen dus zo vanuit de tipi aan de slag met de honden!

Een voorbeeld hoe de winterwonderweek eruit kan zien;

Dag 1 Maandag; Aankomst op de dag, welkoms fika en in de avond diner in de Grillhut

Dag 2 Dinsdag; Skiën en spa in Sollefteå,

Dag 3 Woensdag; Hondenslee tocht met uitgebreide lunch,

Dag 4 Donderdag; Bezoek aan de Hoge kusten, museum/ wandeling. Diner in de Grillhut.

Dag 5 Vrijdag; ijsvissen/ op zoek naar Rudolf het rendier en in de avond grillen in de Grillhut.

Dag 6 Zaterdag; Sneeuwscooter tocht met uitgebreide lunch.

Dag 7 Zondag; terug naar huis.

Alle winterwonderweken zijn inclusief 6 nachten tipi ontbijt, en 3 x diner in de Grillhut.

De producten die wij aanbieden zijn uit de streek en ecologisch.

Overige activiteiten kunnen bij geboekt worden en zijn voor een minimum van twee personen.

Interesse voor groepsverblijven en activiteiten bel of mail gerust, wij zorgen dat u een natuur beleving zal ervaren die u nooit zal vergeten. Fields Sweden kan uw hele vakantie vastleggen op film of foto, zodat u thuis uw ervaringen ook in beeld en geluid kan tonen.

Volgend jaar winter willen wij meer winter wonderweken aanbieden, Het middelpunt word een Finse grill kata, waarin de kachel altijd aan is en waar het middel punt is om samen te zijn. De tenten zijn iets kleiner en daardoor ook warmer te houden, wel met de luxe die u van ons gewent bent. Goede bedden, fris ruikend zacht beddengoed, en een warme kachel, met genoeg stookhout.

Veel ideeën en dromen, en plannen, echter is het allemaal nog niet zover. De grill kata is besteld, en nu is het wachten…..op de levering!

Prachtig de vloer is bijna klaar en is nu ook doorgeleid in de gang. Er moeten nog een paar planken laminaat en dan is de klus klaar! Chaos, dat is het nu overal, veel laminaat afval zaag afval, lege dozen. Ja alles in een klein huisje. Moet je voorstellen hoe dat eruit ziet. Puinruimen!! Langzaam wordt zoveel mogelijk afval naar buiten gegooid en gesorteerd en dat geeft ruimte! Vrijdag ochtend douchen en dan meer opruimen. Marco zegt ineens; Nicole het lijkt wel of het water niet weg kan? Oeps de hele badkamer staat blank ik stop met douchen en kleed mij snel aan. Kijk het putje na en ontdek niks speciaals. Hup in de auto, op school heb ik een ontstopper in het schoonmaak hok. Even later staan we op het ritme van het nieuwe kerst album van Robbie’s Williams te ontstoppen. Gadverdamme!!! Jakkes bah! Ik zou alle details jullie besparen. Echter iets later stond ik met mijn nieuwe paar polar boots tot aan mijn enkels in de stront!

En nu? 8 uur later, veel chaos, stront, en stank verder is het probleem opgelost.

Marco heeft een hogedruk reiniger gekocht met een speciaale slang die ver in het riool kan. Even kreeg ik z’n visioen voor mij. Die stront put is toch wel een dingetje waar ik moeilijk aan kan wennen. Zo heb ik al eens waker gelegen dat de put vol zou zijn en dat hij overstroomt op de maagdelijk witte sneeuwdeken. Zo zag ik nu ook de stront er uit spuiten zo op het weiland bij de buren. Natuurlijk kan dit niet zomaar en is alles weer goed gekomen en zijn wij een ervaring rijker. Nadat alles schoongemaakt is zitten wij even later ook weer schoon op de bank voor een heerlijk knisperend houtvuur. Chaos of stront het maakt niet uit. Een Way of live, op naar de toekomst!

Published by Fields Sweden

Photographer | Videographer | Licensed & Insured UAV Operator Västernorrland Sweden Allt vårt material är copyright skyddat.

2 thoughts on “The Nordic Mamma, Chaos, Stront, en Toekomst.

  1. Leuk om te lezen maar niet zo leuk om mee te maken denk ik. Jullie zijn wel heel hard aan het werk zo te zien. Hopelijk krijgen jullie veel volk over de vloer. We moeten toch eens op bezoek komen als jullie zo dichtbij wonen 🙂 Vooral voor de hondjes 🙂
    Een tip als je naar de Höga kusten komt in het zomerseizoen en er interesse is om Mannaminne te bezoeken (www.mannaminne.se) : er is naast zweedse informatie nu ook nederlandse, engelse, franse en duitse. Er waren al rondleidingen (45 min) in het zweeds en engels, én vanaf volgend seizoen ook in het nederlands (ikke 🙂 ) misschien zelfs ook in het frans als ik mijn sambo kan overhalen. De rondleiding is in ticket inbegrepen.

  2. Wat een doorzetters zijn jullie toch. Zoveel respect voor jullie om voor jullie droom te gaan en nu anderen mee te laten genieten van de rust, de natuur, terug naar jezelf. Wij kijken er naar uit !

Leave a Reply

%d bloggers like this: